top of page

KRİTERLERİMİZ
Gıda güvenliği ve sürdürülebilirliğin ön planda olduğu bir platform oluşturmak için çalışıyoruz.
Zeytinyağının kalitesi,zeytinin yetiştirilmesinden başlar bu nedenle;
*Zeytin ağaçlarımızda yerel çeşitliliğin korunması,
*Zeytinlerin kimyasal ilaçlama ve kimyasal gübreleme yapılmadan üretilmesi,
*Zeytinlerin doğru zamanda,tek bahçeden,elle veya makine ile toplanması,
*Zeytinlerin toplandıktan sonra bekletilmemesi ve okside olmaması için kontinü sistem üretimin tercih edilmesi,
*Zeytinyağının soğuk sıkım yöntemi ile elde edilmesi,
*Zeytinyağının doğru şartlarda dinlendirilip,depolanması,
*Zeytinyağının,kimyasal ve duyusal analizlerinin yapılması,
*Zeytinyağı üretiminde ortaya çıkan atıkların, ekosisteme zarar vermemesi ve mümkünse geri dönüşümünü sağlayarak çevreye ve ekonomiye katkı sağlaması
Ayrıca
*Üreticilerin aile işletmeleri olması,
*Sadece kendi bahçelerindeki ürünleri işlemeleri,
*Yıllık zeytinyağı üretiminin 10 Tondan fazla olmaması,
*Ürünlerin işlenmesinde kimyasal ürün kullanılmaması,
*Ürünlerin üzerinde,bölge,zeytin cinsi,üretim tekniği bilgilerinin bulunması
AtonGrup'un Başlıca Kalite Kriterlerini Oluşturmaktadır.
bottom of page