top of page
![](https://static.wixstatic.com/media/5488c0_5d2b871eb2c44a9eb79367c6e23fa046~mv2.jpg/v1/fill/w_495,h_931,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/5488c0_5d2b871eb2c44a9eb79367c6e23fa046~mv2.jpg)
KRÄ°TERLERÄ°MÄ°Z
​
Gıda güvenliÄŸi ve sürdürülebilirliÄŸin ön planda olduÄŸu bir platform oluÅŸturmak için çalışıyoruz.
Zeytinyağının kalitesi,zeytinin yetiştirilmesinden başlar bu nedenle;
*Zeytin aÄŸaçlarımızda yerel çeÅŸitliliÄŸin korunması,
*Zeytinlerin kimyasal ilaçlama ve kimyasal gübreleme yapılmadan üretilmesi,
*Zeytinlerin doÄŸru zamanda,tek bahçeden,elle veya makine ile toplanması,
*Zeytinlerin toplandıktan sonra bekletilmemesi ve okside olmaması için kontinü sistem üretimin tercih edilmesi,
*Zeytinyağının soÄŸuk sıkım yöntemi ile elde edilmesi,
*Zeytinyağının doğru şartlarda dinlendirilip,depolanması,
*Zeytinyağının,kimyasal ve duyusal analizlerinin yapılması,
*Zeytinyağı üretiminde ortaya çıkan atıkların, ekosisteme zarar vermemesi ve mümkünse geri dönüÅŸümünü saÄŸlayarak çevreye ve ekonomiye katkı saÄŸlaması
Ayrıca
*Üreticilerin aile iÅŸletmeleri olması,
*Sadece kendi bahçelerindeki ürünleri iÅŸlemeleri,
*Yıllık zeytinyağı üretiminin 10 Tondan fazla olmaması,
*Ürünlerin iÅŸlenmesinde kimyasal ürün kullanılmaması,
*Ürünlerin üzerinde,bölge,zeytin cinsi,üretim tekniÄŸi bilgilerinin bulunması
AtonGrup'un Başlıca Kalite Kriterlerini Oluşturmaktadır.
bottom of page