top of page

LALA'DÖR ZEYTÄ°NYAÄžLI BEZELYE

​

​

Yemeklik doÄŸradığınız soÄŸanları zeytinyağında pembeleÅŸinceye kadar soteleyin. Küp doÄŸradığınız havuçlar ve bezelyeyi ilave edip 3-4 dakika daha soteleyin. Havuçlar hafif yumuÅŸamaya baÅŸladığında sırasıyla küp doÄŸradığınız patatesler, biberler, sıcak su, ÅŸeker, limon suyu ve tuzu ilave edin. Kaynamaya baÅŸlayınca altını kısın ve sebzeler yumuÅŸayıncaya kadar piÅŸirin. Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Ilık servis yapın.

​​

          Ä°ZMÄ°R USULU ENGÄ°NAR

​

​

Enginarların yapraklarını koparmamaya özen göstererek iç kısımlarını kaşıkla alın. Kararmamaları için limonlu su dolu geniÅŸ bir kaseye alarak bekletin. Ä°ç harcı için, yemeklik doÄŸradığınız soÄŸanı zeytinyağında pembeleÅŸinceye kadar kavurun. Yıkayıp süzdüÄŸünüz pirinci ilave edip pirinçler ÅŸeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Ä°nce kıydığınız dereotu, nane, yeÅŸil soÄŸan ve limon suyunu ilave edin. Toz ÅŸeker, tuz ve baharatlarla tatlandırıp pirinçler hafif yumuÅŸayıncaya kadar piÅŸirin. Enginarları yayvan bir tencereye alın. Ä°çlerine pirinçli harçtan doldurun. Suyunu ilave edip kısık ateÅŸte enginar yaprakları ve pirinçler iyice yumuÅŸayıncaya kadar piÅŸirin. Ilık servis yapın.

1.Sınıf Lala'dör Sofra YaÄŸ ile EÅŸsiz Tarifler

ZEYTÄ°NYAÄžLI ISPANAK KÖKÜ

​

​

Yemeklik doÄŸradığınız soÄŸan ve ezdiÄŸiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleÅŸinceye kadar soteleyin. RendelediÄŸiniz havuç, küp doÄŸradığınız domatesler, pirinç ve yıkayıp süzdüÄŸünüz ıspanak köklerini ilave edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyunu ekleyin. Pirinçler yumuÅŸayıncaya kadar piÅŸirip ocaktan alın. 15 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin. Ilık ya da soÄŸuk servis yapın. 

ZEYTÄ°NYAÄžLI Ä°Ç BAKLA

​

​

Ä°ç baklaları tuzlu kaynar suda 30 saniye haÅŸlayıp buzlu suya atın ve dış kabuklarını çıkartın. Jülyen doÄŸradığınız havuçlar ve ezdiÄŸiniz sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Un ve limon suyunu bir kasede karıştırıp havuçların üzerine ilave edin. Baklalar, toz ÅŸeker ve ince kıydığınız taze soÄŸanı ilave edip baklalar yumuÅŸayıncaya kadar piÅŸirin. Üzerini ince kıydığınız dereotu ile süsleyerek ılık servis yapın.

Libadiye Cad. Yolu Sk. 97/E - 32 AtaÅŸehir / Ä°stanbul

© 2016 AtonGrup Gıda Maddeleri Tic. Ltd. Åžti.

bottom of page