top of page

Melin Sofra Yağ ile Eşsiz Tarifler

MELİN ZEYTİNYAĞLI YAPRAK 

SARMASI

Yaprakların fazla tuzunu almak için ılık suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanları sızma zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip 5-6 dakika kavurun. Yarım su bardağı kadar su, Yonca Rendelenmiş Domates, tuz ve karabiberi ilave edip pirinçler hafif yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Yaprakları sudan çıkartın. Fazla suyunu sıkın. İç harcından bir yemek kaşığı kadar koyarak rulo şeklinde sarın ve bir tencereye dizin. Üzerine kalan bir bardak su ve limon suyunu gezdirip kısık ateşte pişirin. Ilık servis yapın.

       MELİN İLE DOMATES DOLMASI

Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. İçlerini kaşıkla oyarak çıkarıp bir kaba alın ve çatalla ezerek püre haline getirin. İç harcını hazırlamak için pirinci 15 dakika kaynar suda bekletip süzün. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Hazırladığınız domates püresini ilave edip birkaç dakika kavurun. Pirinç, ince kıydığınız taze soğan, maydanoz, kuş üzümü, dolmalık fıstık, yenibahar, küp şeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Hazırladığınız iç harcı domatesleri doldurup kapaklarını kapatın. Tencereye dizip pişirmek için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

MELİN ZEYTİNYAĞLI ŞAKŞUKA

Alacalı soyup küp doğradığınız patlıcanları 10 dakika tuzlu suda bekletin. Domates sosu için, küp doğradığınız domatesleri zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Yoğurt sos için, süzme yoğurdu bir kaseye alın. Ezdiğiniz sarımsağı ilave edip hafif çırpın. Küp doğradığınız biberler, patates ve suyunu süzdüğünüz patlıcanları kızgın yağda ayrı ayrı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ve bir servis tabağına alın. Üzerine domates sosun yarısını gezdirin. Sarımsaklı yoğurdun tamamını domatesli sosun üzerine ilave edin. Kalan domates sosu üzerine gezdirip soğuk servis yapın.

MELİN ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA

Pirinç, kıyma, zeytinyağı, küp doğranmış soğan ve sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, kuru nane, kimyon, pul biber, tuz ve nar ekşisini birlikte karıştırın. Önceden haşlanmış olan patlıcanlara fazla sıkıştırmadan doldurun ve yassı olarak tabanına kemik dizilmiş bir tencereye dizip yerleştirin. Dolmaların üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, limon suyu ve suyu karıştırıp dökün. Ocağa alın, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Kısık ateşte 40-50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Libadiye Cad. Yolu Sk. 97/E - 32 Ataşehir / İstanbul

© 2016 AtonGrup Gıda Maddeleri Tic. Ltd. Şti.

bottom of page