top of page

Melin Sofra YaÄŸ ile EÅŸsiz Tarifler

MELÄ°N ZEYTÄ°NYAÄžLI YAPRAK 

SARMASI

​

Yaprakların fazla tuzunu almak için ılık suda bekletin. Yemeklik doÄŸradığınız soÄŸanları sızma zeytinyağında pembeleÅŸinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüÄŸünüz pirinci ilave edip 5-6 dakika kavurun. Yarım su bardağı kadar su, Yonca RendelenmiÅŸ Domates, tuz ve karabiberi ilave edip pirinçler hafif yumuÅŸayıncaya kadar piÅŸirip ocaktan alın. Yaprakları sudan çıkartın. Fazla suyunu sıkın. Ä°ç harcından bir yemek kaşığı kadar koyarak rulo ÅŸeklinde sarın ve bir tencereye dizin. Üzerine kalan bir bardak su ve limon suyunu gezdirip kısık ateÅŸte piÅŸirin. Ilık servis yapın.

​​

       MELÄ°N Ä°LE DOMATES DOLMASI

​

​

Domateslerin üst kısımlarını kapak ÅŸeklinde kesin. Ä°çlerini kaşıkla oyarak çıkarıp bir kaba alın ve çatalla ezerek püre haline getirin. Ä°ç harcını hazırlamak için pirinci 15 dakika kaynar suda bekletip süzün. Yemeklik doÄŸradığınız soÄŸanı zeytinyağında pembeleÅŸinceye kadar soteleyin. Hazırladığınız domates püresini ilave edip birkaç dakika kavurun. Pirinç, ince kıydığınız taze soÄŸan, maydanoz, kuÅŸ üzümü, dolmalık fıstık, yenibahar, küp ÅŸeker, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateÅŸte suyunu çekinceye kadar piÅŸirin. Hazırladığınız iç harcı domatesleri doldurup kapaklarını kapatın. Tencereye dizip piÅŸirmek için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp 15 dakika piÅŸirin. SoÄŸuduktan sonra servis yapın.

MELÄ°N ZEYTÄ°NYAÄžLI ÅžAKÅžUKA

​

​

Alacalı soyup küp doÄŸradığınız patlıcanları 10 dakika tuzlu suda bekletin. Domates sosu için, küp doÄŸradığınız domatesleri zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp domatesler suyunu çekinceye kadar piÅŸirin. YoÄŸurt sos için, süzme yoÄŸurdu bir kaseye alın. EzdiÄŸiniz sarımsağı ilave edip hafif çırpın. Küp doÄŸradığınız biberler, patates ve suyunu süzdüÄŸünüz patlıcanları kızgın yaÄŸda ayrı ayrı kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin ve bir servis tabağına alın. Üzerine domates sosun yarısını gezdirin. Sarımsaklı yoÄŸurdun tamamını domatesli sosun üzerine ilave edin. Kalan domates sosu üzerine gezdirip soÄŸuk servis yapın.

MELÄ°N ZEYTÄ°NYAÄžLI KURU DOLMA

​

Pirinç, kıyma, zeytinyağı, küp doÄŸranmış soÄŸan ve sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, kuru nane, kimyon, pul biber, tuz ve nar ekÅŸisini birlikte karıştırın. Önceden haÅŸlanmış olan patlıcanlara fazla sıkıştırmadan doldurun ve yassı olarak tabanına kemik dizilmiÅŸ bir tencereye dizip yerleÅŸtirin. Dolmaların üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, limon suyu ve suyu karıştırıp dökün. OcaÄŸa alın, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateÅŸi kısın. Kısık ateÅŸte 40-50 dakika kadar piÅŸirin. Sıcak olarak servis yapın.

Libadiye Cad. Yolu Sk. 97/E - 32 AtaÅŸehir / Ä°stanbul

© 2016 AtonGrup Gıda Maddeleri Tic. Ltd. Åžti.

bottom of page